Kjære gjester

Kjære gjester

Filmen handler om en Islandsk jente som har bodd i USA en stund, og kommer til Island. Men hun bærer på en hemmelighet – nemmelig at hun er lesbisk. Hun vil ikke at folket i Island skal få vite at hun er det. Når eksen spør om hun har begynt og date nye gutter, så sier hun nei. Hun forteller han at hun er lesbisk. Hun skal i en bursdagsfest. Der er det to gamle menn som forteller at de er homser. Dette tror jeg styrker denne jenta litt. Så hvis filmen hadde vart litt lenger – ville hun nok sagt at hun var lesbisk!

Elixir

Filmen var att det fanns några killar som gjorde ett sätt så att de var vita i stället för svart. Så de skulle passa bättre in i samhället! Mycket kul att se hur detta händer!
filmen är mycket ironiskt. Man säger att Sverige på ett sätt stannar om det inte finns några invandrare där. Hur de blivit bättre på skolan och läraren behandlar dem bättre. I slutet av filmen säger Abdullah "Nu är alla glada, för nu är allt tillbaka till det normala". När de fann elixir så att de blir normal igen.